2.23.2014

Zomer 2014

De zomer van 2014 is in aantocht en dat is zelfs hier, in het mondaine Blankenberge al een beetje te merken. Hoewel we (nog?) geen winter gekend hebben, beginnen allerlei vogels al driftig heen en weer te vliegen in de omgeving van mijn dakterrasje. Ze zijn op zoek naar alles wat als bouwmateriaal voor hun nest kan dienen. Misschien moet ik een uitnodiging voor Batibouw op mijn terras laten rondslingeren voor hen...Wie weet valt er ook aan hun nest-isolatietechnieken nog iets te verbeteren...

Voor ons is het ook tijd om de zomer voor te bereiden. Nog een maand hier in dit noordelijk verblijf aan zee  en dan gaat het weer richting Greece-land. Dit keer is mijn bestemming het eiland Samos.
Mijn trouwe bondgenoot Quattordici staat op dat eiland immers geduldig op mijn terugkeer te wachten op een kleine maar sympathieke werf nabij het stadje Karlovasi.
Het is een oude werf in nieuwe handen, en dat is er aan te zien. Onder leiding van Ari Spanogianni, de Grieks-Duitse nieuwe uitbater krijgt de omgeving een nieuwe look en een nieuw elan. Ik heb het volste vertrouwen dat het met zijn initiatief de goede kant uit zal gaan in de toekomst. Stay tuned voor meer nieuws van de werf.
Hie zie je Q staan in al zijn/haar(?) glorie, op de perfect vlakke betonnen ondergrond op de werf.Alle lijntjes die je daar ziet bengelen zijn ondertussen ontdaan van alle zoutkristallen en weer soepel als nieuw. Binnenkort worden ze weer ingezet (mits wat puzzelwerk met kleurtjes en lengtes) om hun specifieke taak aan boord uit te voeren. Als we alle lijntjes aan elkaar knopen hebben we een behoorlijke lange waslijn...:-).De Belgian Boat Show; editie 2014, hebben we ondertussen ook weer gehad. Het was qua bezoekersaantal en belangstelling een sukses. Alleen jammer dat de zeiljachtfabrikanten zo weinig talrijk waren om hun modellen daadwerkelijk tentoon te stellen... Volgend jaar beter hopelijk wat dat betreft.
Voor Nidri Yachting was het een goede deelname. Vele weken tijdens de zomervakantie raakten al gevuld en Quattordici en bemanning zullen weer paraat moeten staan voor een onberispelijke ontvangst.
Met dank voor inschrijvers en bezoekers!

Als u er ook bij wil zijn kan dat nog. Er zijn altijd nog wel wat gaatjes te vullen. Ons vaarseizoen in de Dodecanese loopt van medio mei tot eind september. Vluchten met Ryan Air in september zijn bijzonder voordelig dus misschien vinden jullie daar wel een buitenkansje!
Die Dodecanese eilanden zijn bovendien een ideaal zeilgebied: kleine onbekende eilandjes met typische dorpjes en veilige baaien liggen er tussen de toeristentrekkers en bekende namen als Samos, Kos en Patmos. De Griekse gastvrijheid is er  alomtegenwoordig, ook in deze crisistijden.
En bovendien is de Egeische Zee er bijzonder blauw en waait de wind er met voldoende regelmaat en kracht om de Quattordici voort te stuwen over de golven.

Mijn kleinzoon Lucas is er in elk geval van overtuigd dat het daar prettig vertoeven is. Ik mocht zijn foto al gebruiken voor de wervingscampagne van 2014. Nu jullie nog! :-)