12.18.2009

welkom in Exuma National Land and Sea ParkWelkom in Exuma Land en Sea Park

We liggen goed vast aan een mooring boei in Welderick Wells, het centrum van het Exuma National Land and Sea Park, ergens halfweg in de Exuma cays.
Het wordt een kort berichtje, want terwijl ik dit schrijf, op het terras van het hoofdkwartier van dit park, zie ik vanuit het westen donkere regenwolken op ons afkomen. Ik schat dat ze nog een uurtje nodig hebben om tot hier te komen. Die wolken zijn de voorbode van een koudfront dat vanaf Florida op ons af komt en ons de volgende 48 uur zal bestoken met zuid-west tot westelijke winden tot 40 knopen. Niet echt om met onze 36 voeter doorheen te ploeteren. We hadden slechtere plaatsen kunnen treffen om het front uit te zitten: het is hier fabelachtig mooi, met een aantal goed onderhouden en sterke boeien om ons op onze plaats te houden, koraalriffen en eilandjes rondom om de golfslag tegen te houden, en witte stranden en zandbanken binnen handbereik om, wie zal het zeggen, toch nog eens te gaan zonnen vooraleer we de boei binnenkort weer losgooien.
Binnen een paar dagen moeten we Nassau kunnen bereiken, want op 23 december spelen we gastheer en gastvrouw voor de uit de sneeuw komende Belgen.
Tot binnenkort.
ps: dit visje zat deze morgen onder de dinghy: wie weet wat het is?