9.30.2008

Tatataa...: de "Quattordici"!

Hier is zij dan:
het nieuwe vlaggenschip van Nidri Global Sailing: de "Quattordici".

Het is een -zeer goed bewaarde - Grand Soleil 52 van de Italiaanse werf Del Pardo, uitgerust met een arsenaal aan toebehoren die het zeilen een stuk gemakkelijker maken: electrische genua-lieren, een electrisch rolfoksysteem van Bamar, hydraulische achterstagspanner en boom-vang van Navtec, B&G instrumenten en autopiloot enz. Hierbij een paar foto's ter staving.


We hebben het schip van Monte-Argentario in Toscanie overgezeild naar Griekenland, via Rome, Napels, een bij nacht vuurspuitende Stromboli
en langsheen Reggio di Callabria in de grote teen van Italië. Mijn broer en gezellin hebben een handje geholpen en een tandje bijgestoken om tijdig (voor de start van het zeilseizoen) in Griekenland te geraken.

Zoals te zien op de foto zijn ze heelhuids tot aan vaste Griekse wal geraakt!

En dus zijn we nu weer in onze vertrouwde speeltuin terechtgekomen, zijnde de Griekse Sporaden.

Op naar een volgend seizoen!

Toch nog even vermelden dat al de steunbetuigingen bij het verlies van de Nidri mij enorm deugd hebben gedaan en er mee hebben toe bijgedragen dat Nidri Global Sailing en ondergetekende er nog voor een tijdje tegenaan gaan in de Griekse Sporaden aan boord van de Quattoridici! Hartelijk dank daarvoor iedereen!